Colores

Colores är ett verk där kör, sångsolister, dansare, musiker och en ljuskonstnär, med flamencons tonspråk, utforskar tillvarons olika gränsland. Vad finns där natt möter dag, där gråten möter skrattet, där rörelse möter stillhet och där ljud möter tystnad? Vad finns där liv möter död?

Föreställningen är ett interkulturellt samarbete mellan Sverige och Mexico där den mexikanske dansaren och koreografen Ricardo Rubio har bjudits in för samverkan med flamencoartister från World Dance Company och flamencokören Voces Flamencas.

 

colores-25-9-2016-0439colores-25-9-2016-0506colores-25-9-2016-0454colores-25-9-2016-0216colores-25-9-2016-0178colores-25-9-2016-0117colores-25-9-2016-0161colores-25-9-2016-0298colores-25-9-2016-0568 Speltid är ca 60 min för vuxna samt 30 min för skolungdom i åk 9. I skolprogrammet ges dessutom 30 min workshop och samtal.

Medverkande: Ricardo Rubio är medlem av Mexicos ” National System of Art Creators by FONCA” (en statlig kulturorganisation där konstnärer som betyder särskilt mycket för landet kulturella identitet är invalda) . Hans arbete kännetecknas av ett innovativt förhållningssätt till flamencokonsten genom att integrera modern dans, flamenco, ljud och bildkonst i sceniska verk. Socialpolitiska teman är centrala i hans arbete, såsom mobbning och migration.

Eva Milich är verksam som flamencodansare och pedagog sedan 20 år med Göteborg och World Dance Company som bas. Hon ser flamencon i första hand som ett mångfasetterat verktyg för att uttrycka känslor och sinnesstämningar. Hon använder även flamencon som ett exempel på att alla kan både förstå och utöva dans, oavsett ålder, fysiska förutsättningar eller annat. Hon strävar efter att dansen skall vara ”nära människan” – dansen skall skapa identifiering mellan betraktare och konstnär

Ellen Pontara har varit verksam som frilansande sångerska i över 20 år. Hon är utbildad på musikhögskolan i Stockholm och vidareutbildade sig inom flamencosång under flera år i Spanien.  I över 15 års tid har hon samarbetat med flertalet av verksamma flamencoartister i Skandinavien.

Marianne Holmboe är utbildad vid Högskolan för scen och musik i Göteborg i sång. Hon har studerat arabisk sång för Talal Ismail från Mosul i Irak och flamencosång vid Fundacion de Cristina Heeren i Sevilla. Hon är verksam sedan tjugo år som sångerska i många olika grupper och projekt.

Magnus Stedman är flamencogitarrist knuten till World Dance Company och flamencogruppen En Marcha sedan 20 år. Han fungerar som kapellmästare i flertalet flamencokonstellationer.

Jonathan Bondesson tillhör den nya generationen nordiska flamencogitarrister. Han går för närvarande sin masterutbildning vid Högskolan för scen och musik i Stockholm.

Voces Flamencas är Sveriges enda flamencokör bestående av både amatörer och professionella sångare under ledning av Ellen Pontara.

https://coloresgbg.wixsite.com/minsida

Flamenco Singer, Oriental Singer, Singer/Songwriter